Performans-predstavljanje knjige "Pramatere" Marijane Čanak

Event is over !

Dragi prijatelji,
S velikom radošću vas pozivamo na predstavljanje prve knjige u izdanju Zenit Booksa! U pitanju je zbirka priča "Pramatere" Marijane Čanak. Performans-predstavljanje ove knjiće će se održati u utorak, 22. oktobra 2019. u 20h u knjižari Zenit. Učestvuju: Zlatica Mamužić, Tanja Josić, Bojan Krivokapić i autorka.

O knjizi:
"Pramatere", zbirka priča Marijane Čanak, uvodi nas u svet u kojem kolo vode ženski likovi. Teme, situacije, pitanja o kojima progovaraju junakinje ovih priča direktno nas pozivaju da i mi postanemo deo istih. Nema nazad. Ljubav, porodica, kuća, starost, mladost...moglo bi se nizati dalje. Autorka vešto, stamenim književnim jezikom protkanim britkim humorom, gradi priče koje nam uzdrmavaju temelje kuća u koje smo poverovali. "Pramatere" su knjiga iz koje se kroz polifoniju javljaju sestre, majke, bake, pramatere... I onda, najednom, shvatimo da smo i mi jedna od njih.

O autorki:
Marijana Čanak (1982, Subotica), diplomirala je na Odseku za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Objavila knjigu proze "Ulični prodavci ulica" (2002) u ediciji Prva knjiga Matice srpske. Kratke priče objavljuje u časopisima i na portalima u zemlji i regionu. Piše, priređuje i prevodi za Portal o invalidnosti. Nagrađivana za književni i novinarski rad. Dvostruka je dobitnica nagrade "Laza K. Lazarević" za najbolju neobjavljenu pripovetku na srpskom jeziku. Bavi se regresoterapijom i učenica je afričke filozofije Ifa.

Event Date

  • Tuesday, 22 October 2019
  • 20:00

Event Location